Klickgolv

Author

ebygghandel

Newbie, Male
Messages:
0
Likes:
0
Points:
20
Blogs:
2
Klickgolv är fortfarande vanliga och de senaste åren har sortimentet expanderat enormt - inte minst för vinylgolv. Fördelarna med klickgolv är att de mestadels är billiga och enkla att installera snabbt och bekvämt. Här går vi igenom olika typer av golvklick och vad vi ska komma ihåg när du lägger dem.

Vinyl, laminat, linoleum eller parkettgolv klick -

Idag finns klickgolv i vinyl, laminat, linoleum och parkett. Även om det finns några olika variationer är grundkonceptet detsamma - att utan behov av lim, naglar eller skruvar klickas golvbrädorna på varandra. Det är också normalt att klickgolv består av olika lager med ett ytskikt på toppen. Till exempel kan det översta lagret på ett laminatgolv bestå av plast som ser ut som trä, medan det övre lagret på ett parkettgolv består av äkta trä.

Köp klickgolv - det här är vad du behöver komma ihåg

Jämfört med golv i solida material liknar vissa klickgolv med sämre kvalitet. Under senare år har dock utbudet av klickgolv expanderat enormt och nu finns det både golv som håller hög kvalitet och golv som är lite enklare. Du kan i allmänhet anta att du får den kvalitet som du betalar för. Naturligtvis kan du också tänka på vad du tycker är bra och vad som passar huset, förutom priset, men också hur mycket tid du vill spendera på behandling och vad som passar din familj. Till exempel orsakar hundar och barn ökat slitage och ett laminatgolv kan vara att föredra framför ett parkettgolv efteråt. Du bör också titta på produktionsprocessen och om innehållet kan återvinnas när golvet byts ut i framtiden, om du vill fatta ett hållbart beslut.

Lägg klickgolvet på egen hand

Börja med att utvärdera om du behöver ta bort det aktuella golvet där det nya klickgolvet ska installeras - om du vill undvika att ändra trösklar, dörrblad och lister till en ny höjd är det inte ett krav utan kan vara en fördel. Du kan välja att ta bort alla golvlister eller hålla dem på plats och sedan installera en sidoremsa. Förutom golv och eventuella nya lister bör även ljud och stegdämpning som du placerar under det nya golvet köpas. Vanligtvis läggs golv längs ljuset, men detta beror också på rumsdesignen och hur golven i anslutningsrummet är placerade. Klicka ihop golvbrädorna längs deras långsidor. Det är viktigt att fogarna passar korrekt och att det inte finns några luckor. För att försiktigt montera tröga golvbrädor, använd en hammare och effektsten.

Rate This Blog:
/5,